• Da mi je nešto slatko….

    Slatka vina često su pogrešno shvaćena i potcijenjena. Najčešće idu kao manje primjetan
    dodatak uz dobar desert. No, neka slatka vina su desert sama po sebi, ne zbog visoke slasti u njima
    već zato što su zaista posebna po mnogo čemu i što mogu dati potpuno drugačiji užitak u odnosu na
    ostala, ”standardna” vina.
    Nastavi čitati Da mi je nešto slatko….

  • Legenda o Jarčevom brdu

    Vinarija Svijetli dvori smještena je u samom srcu Karanca, malog baranjskog pitoresknog etno sela, turističkoj destinaciji idealnoj za domaće, ali i strane posjetitelje. Na južnoj strani Banskog brda protežu se beskrajni nasadi vinove loze koji uživaju ugodnu mikroklimu. Cjelodnevna izloženost sunčevim zrakama stvara idealne uvjete za uzgoj kvalitetne vinove loze, osobito graševine.
    Nastavi čitati Legenda o Jarčevom brdu

  • Vrste čaše za vina

    Vino je omiljeno piće mnogih pojedinaca. Bilo da se radi o slatkom, suhom, polusuhom, bijelom ili crvenom vinu, ono zahtijeva specifične postupke serviranja kako bi dostiglo svoj puni potencijal okusa. Osim toga, samo posluživanje vina u različitim čašama može promijeniti njegov okus. Zato je prilikom posluživanja vina veoma važno znati koje vino se toči u koje čaše, koja je idealna temperatura na kojoj se vino poslužuje, kako se vino slaže s okusima slanog i slatkog i slično.
    Nastavi čitati Vrste čaše za vina

  • Vrijeme je za roštilj

    Stiglo je proljeće i pravo je vrijeme za uživanje na otvorenom, a jedna od najomiljenijih
    aktivnosti je roštiljanje. Uz sočno i ukusno meso uvijek dobro prija čaša vina. No, znate li koje vino
    ide uz koje meso? Da bismo vam olakšali izbor, evo nekoliko savjeta koji će pomoći pri odabiru.
    Nastavi čitati Vrijeme je za roštilj

  • Kuhano vino

    Jedna od prvih asocijacija na hladnije zimske dane zasigurno je kuhano vino –
    omiljeno zimsko piće za mnoge od nas, te nezamjenjivo sredstvo zagrijavanja tokom
    boravka na otvorenom prostoru.
    Nastavi čitati Kuhano vino