U sklopu vinarije „Svijetli dvori“ otvorena vrata kušaonice vina i vinoteka, privući će pozornost svih prolaznika i posjetitelja etno sela Karanac, svojim jedinstvenim izgledom starih baranjskih kuća. Slobodno zakoračite u dvorište i još par koraka i pred vratima ste. Uđite, ne oklijevajte, čeka vas bogata ponuda vina baranjskih vinara.

Namjera nam je osigurati posjetiteljima potpuno zadovoljstvo našom ponudom, proširiti ponudu dodatnim sadržajima u svrhu prezentacije, degustacije i prodaje drugih proizvoda urađenih vrijednim rukama čuvara baranjske tradicije. Varaju se oni koji vjeruju da je Baranja poznata samo po kulenu i fišu, jer kušaju li vina s Baranjske planine, ne moraju bit i vinski stručnjaci, znat će što je dobro vino i vjerujte vratit će se iznova.

VINOTEKA

U samom srcu Karanca, u susjedstvu etno restorana Baranjska kuća, u sklopu kušaonice vina „Svijetli dvori“ nalazi se i vinoteka.

U ugodno uređenom prostoru i ambijentu svatko će pronaći nešto za sebe, bilo da se radi o vinu za svakodnevno uživanje ili onome za posebne prigode. Na policama i u vitrinama vinoteke zamijetit ćete bogatu ponudu butelja i boca s vinima baranjskih vinara.

Fina vina Baranjci uspješno spajaju s uživanjem u domaćim delicijama koje u našoj kušaonici i vinot eci mogu prikazati domaćim i stranim turistima.

Zaljubljenici u prirodu i dobru kapljicu koji posjete Baranju i osjete gostoljubivost baranjskih vinara, uvijek im se ponovo vraćaju. Stoga, što čekate, put pod noge i pravac u etno selo Karanac, kušaonicu i vinoteku „Svijetli dvori“.

DOMAĆI PROIZVODI

Kušaonica vina i vinoteka „Svijetli dvori“ svojim jedinstvenim izgledom privući će pozornost domaćih i stranih turista, a ponudom i prodajom proizvoda čuvara baranjske tradicije na jednom mjestu, upotpunit će njihov boravak u našemu dvoru.

Posebnost proizvoda jeste, ekološki uzgoj domaćih životinja od kojih su na tradicionalan način pripremljeni autohtoni suhomesnati proizvodi posebice kulen, Slavonski kulen uveden je u Listu zaštićenih kulturnih dobara Republike Hrvatske, a od mliječnih proizvoda, izdvajamo sir.

Od ekološki uzgojenog voća i povrća načinjeni kompot, pekmez i svakojake kisele salate, jednom riječju rečeno, zimnica, raznovrsnošću okusa uljepšati će svima zimski period godine.

Tu je i med, proizvod medara koji je glavni sastojak u pripremanju tijesta za izradu licitara koji će svojom ljepotom uz suvenire krasiti unutrašnjost vinoteke.