Ako postoji i jedno pravilo koje bi trebalo uvažiti i primjenjivati za vrijeme vrućih ljetnih mjeseci, onda ono glasi ovako: najvažnije je ostati hidratiziran i redovno opskrbljivati organizam tekućinom.
Nema boljeg načina za to od konzumiranja i uživanja u ljetnim koktelima. Osim uobičajenih koktela s udjelom votke, dopustite da vam predstavimo koktele s vinom.
Da, dobro ste čuli! U tren oka sami pripremite koktel s rose vinom, s bijelim ili crnim vinom te zasladite nepca vaših prijatelja.
Jeste li pomislili ikada da ove ukusne kapljice možete iskoristiti i napraviti savršeno osvježavajuće ljetno piće? Iznenadit ćete se kako se savršeno Merlot ili Muškat uklapaju u voćni koktel.
Kokteli s vinom neizostavni su na bilo kojim ljetnim zabavama, a u nastavku teksta donosimo vam ideje kako vašu zabavu učiniti jedinstvenom.
Kokteli s rose vinom:
Rose vino specifične arome i okusa, s tonovima meda, karamele i čokolade idealno je za pripremu ljetnih koktela. Iskoristite voćnost zrele breskve i pripremite najukusnije koktele.
Prilikom pripremanja koktela s rose vinom, vodite računa o tome da je vino svježe i mlado, kako bi okus bio što izražajniji.
Kokteli s rose vinom:
1.Za pripremu koktela s rose vinom trebate:
– 100 ml rose vina (Vinogorje Baranja)
– 20 ml votke s okusom maline
– 40 ml soka od grejpa
– Gazirani sok od višnje
– Trešnja za ukras
Ulijte vino, votku i sok u visoku posudu do pola ispunjenu ledom. Lagano promiješajte sastojke te polako dodajte gazirani sok od višnje. Koktel ukrasite trešnjom.
1.Za pripremu koktela s rose vinom trebate:
– 100 ml polusuhog rose vina (Vinogorje Baranja)
– Šaka kupina
– 20 ml votke
– 10 ml sok od limuna
– Žličica šećera
Ubacite kupine u posudu i lagano ih zgnječite sa žlicom. Dodajte kockice leda te ulijte votku, limunov sok i šećer te sve sastojke protresite. Na kraju, za potpuni okus ulijte 100 ml rose vina.
Kokteli s crnim vinom:
1.Sastojci:
– 60 ml crnog vina (Cabernet sauvignon, Vinogorje Baranja)
– 40 ml vinjaka
– 30 ml gina
– 15 ml sirupa od javora
Sve sastojke stavite u posudu za miješanje i napunite ju ledom. Promiješajte i presipajte koktel u čašu. Ukrasite ga s tanko narezanom kriškom jabuke uz malo naribanog cimeta.
2.Sastojci:
– 30 ml vinjaka
– 50 ml crnog vina (Cabernet sauvignon, Vinogorje Baranja)
– 15 ml sirupa od cimeta
– 10 ml soka od limuna
– 50 ml vode
Sve sastojke ubacite u posudu te stavite na srednje jaku vatru. Kuhajte tek dvije do tri minute te zatim koktel ulijte u čašu. Ukrasite kriškom jabuke i štapićem cimeta.
Kokteli s bijelim vinom:
Od koktela s bijelim vinom iznimno su ukusni kokteli s graševinom.
1.Priprema koktela s graševinom:
– 65 ml graševine (Graševina jarčevo brdo, graševina premium, graševina classic; Vinogorje Baranja)
– 30 ml kokosove vode
– Šalica svježeg voća (ananas, jagoda, lubenica, mango…)
– 20 ml soka od naranče
– Šalica zamrznutog voća
Sve sastojke promiješajte u posudi i odložite u hladnjak da se ohlade. Ohlađeni koktel usipajte u čašu te ukrasite s ostatcima svježeg voća. Umjesto leda, u čašu ubacite smrznuto voće.