Zdravstveni turizam dio je cjelokupne turističke ponude Europe, a klaster zdravstvenog turizma Pannonian Health pronašao je svoj put u Osijeku.

Radi se o udruzi čiji je cilj razvoj i promocija ne samo grada Osijeka već i cijele regije istočne Hrvatske, i to u sklopu tzv. medicinskog turizma. Udruga za razvoj ovakve vrste turizma okuplja više od deset članova različitih zdravstvenih, gospodarskih i turističkih profila.

Glavne aktivnosti Pannonian Health odnose se na:
– Unapređenje zdravstvene zaštite ljudi
– Unaprjeđenje kvalitete života
– Unaprjeđenje turističke ponude i upotpunjavanje turističkih usluga
– Brendiranje regije
– Promicanje tradicionalnih lokalnih vrijednosti

Vizija klastera Pannonian Health jest postati glavni pružatelj raznovrsnih i kvalitetnih medincinskihusluga na ovome području, uz maksimalno iskorištavanje svih prirodnih resursa (park prirode Kopački rit, Papuk, zeleni otok u Batini), zanimljivih atrakcija (Ergela lipicanaca, Tvrđa, , Bizovačke toplice), obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava , manifestacija (Vinkovačke jeseni, Slama Land art festival, Pannonian Challenge, Đakovački vezovi), aktivnosti (biciklističke staze, adrenalin park Zlatna greda, lovni turizam, ribolov) i ostalih zanimljivosti koje će vam svaki tretman kod liječnika zasigurno učiniti opuštenijim.

Zdravstvene odnosno medicinske usluge klastera Pannonian Challenge odnose se na:
– Usluge dentalne medicine
– Oftalmološke usluge
– Kirurški zahvati
– Anesteziološki zahvati
– Usluge rehabilitacije
– Medicinski zračni prijevoz
– ….

Važno je napomenuti kako se neizostavni dio ove zdravstveno-turističke komponente odnosi i na usluge smještaja u brojnim lokalnim smještajnim kapacitetima širom Slavonije i Baranje.

Osim toga, za vrijeme liječničkog tretmana opustite se u prirodnim ljepotama ovoga kraja; uživajte u nepreglednim poljima rodnih vinograda koji svake godine daju najkvalitetnije sorte vinove loze.

Ovdje svakako izdvajamo vinariju i kušaonicu Svijetli dvori. Vinogradi ove poznate vinarije protežu se južnom stranom banskog brda. Vinogradi vinarije protežu se na čak 13 hektara s ukupnim brojem od 52 tisuće trsova.

Od vina iz naše proizvodnje izdvajamo:
Cabernet Sauvignon: ovo je zasigurno najpoznatije crno vino na svijetu, koje nastaje križanjem Caberneta franca te Sauvignona. Podrijetlom je iz Francuske, a dobiva se od najpoznatije sorte vinove loze. Riječ je o suhom vinu, skladnog okusa. Vino je žarko crvene boje, koja ostavlja dojam poletnosti i živahnosti u vinu. U mirisu vina prevladava crveno bobičasto voće, s tek nekim naznakama začinskih nota. Miris, asocira na borovnice i višnje
Graševina jarčevo brdo: bistro vino žućkaste boje, ugodnog voćnog mirisa i nježnih botritisnih tonova. Riječ je o vrhunskom polusuhom vinu mednih nota. Odlično se slaže uz jela srednje začinjenosti.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *